View topic - QNX 4 USB problems with some USB sticks

QNX 4 USB problems with some USB sticks

For the old QNX2 and QNX4 RTOS

QNX 4 USB problems with some USB sticks

Postby hinesb » Tue Jul 29, 2008 5:04 pm

I'm using QNX 4.25 and I'm having trouble accessing some USB memory sticks. Fatfsys returns with a "corrupted file system /dos/c" on some USB sticks. I can't find anything unique about the ones I'm having trouble with except they show up with a different Product ID on the "usb" query. I leave io-usb running and use script files to start and stop access so the sticks can be removed. All are formatted FAT32 and work fine on Windows machines.

To start:

slay -f Fatfsys
umount /dev/hd1
rm /dev/hd1
slay -f Fsys.umass
Fsys.umass &
sleep 3
Fatfsys &

To stop:

slay -f Fatfsys
umount /dev/hd1
rm /dev/hd1
hinesb
New Member
 
Posts: 5
Joined: Wed Sep 26, 2007 11:19 pm

RE: QNX 4 USB problems with some USB sticks

Postby ianc » Tue Jul 29, 2008 11:37 pm

[quote="hinesb"]IWe basically do the same except we never slay Fatfsys.

i.e. Fatfsys is always active

don't have any issues at all
ianc
Active Member
 
Posts: 83
Joined: Wed Jan 22, 2003 6:04 am
Location: Bendigo, Australia

RE: QNX 4 USB problems with some USB sticks

Postby hinesb » Wed Jul 30, 2008 1:20 pm

I tried leaving Fatfsys active with no sucess. Any chance you could send me a "sin ver" on your QNX? I'm wondering if there isn't some version issue causing a problem.
hinesb
New Member
 
Posts: 5
Joined: Wed Sep 26, 2007 11:19 pm

RE: QNX 4 USB problems with some USB sticks

Postby hinesb » Wed Jul 30, 2008 2:49 pm

I can set up a QNX partition and read/write QNX files without a problem. The problem seems to be only with Fatfsys access.
hinesb
New Member
 
Posts: 5
Joined: Wed Sep 26, 2007 11:19 pm

RE: QNX 4 USB problems with some USB sticks

Postby hinesb » Wed Jul 30, 2008 7:17 pm

I found my problem. Some of the USBs being used had partition tables and some did not. I haven't figured out why they aren't consistent but detecting this and mounting appropriately fixed the problem. The strange thing is that if I deleted the partition table I couldn't reformat them in Windows but those that came without the partition table worked fine in Windows.
hinesb
New Member
 
Posts: 5
Joined: Wed Sep 26, 2007 11:19 pm

Postby Basil » Sat Aug 02, 2008 11:10 am

Fsys.umass &
#!!!!!!!
mount -p /dev/hd1
Fatfsys &
Basil
New Member
 
Posts: 2
Joined: Sun Jan 28, 2007 10:27 am


Return to QNX2 and QNX4

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest