View topic - problem with ftp

problem with ftp

Discussion about the general applications that run on QNX6

problem with ftp

Postby raohansikarao » Sat Feb 27, 2010 8:47 am

when i try to connect my qnx system from windows system(using ftp) it is connecting for first time and when i quit that ftp session and try to connect it again it is giving error "connection refused by remote host" ........can any one please tell me why this is happening.
raohansikarao
Active Member
 
Posts: 34
Joined: Thu Feb 25, 2010 4:25 am

RE: problem with ftp

Postby jinma » Mon Mar 01, 2010 11:48 pm

I guess you are starting the ftpd manually? I suggest you let inetd start the ftpd. You need to configure the /etc/inetd.conf file to start the ftpd.
jinma
Senior Member
 
Posts: 428
Joined: Thu Oct 28, 2004 10:13 pm

RE: problem with ftp

Postby raohansikarao » Tue Mar 02, 2010 5:14 am

no i am starting inetd only and i verify the file /etc/inetd.conf file the ftp line in that file is in uncomment only
raohansikarao
Active Member
 
Posts: 34
Joined: Thu Feb 25, 2010 4:25 am

RE: problem with ftp

Postby jinma » Tue Mar 02, 2010 4:42 pm

hmm I don't know what to say, if it made connection for the first time I don't know why it wouldn't make it for the second time then. what login are you using, root? can you check the process that is running after first connection and check it again after disconnecting it and again after trying to connect for the second time? is Inetd still running in all those cases? check the /etc/ftpusers and see who is listed there. lastly are you connecting locally or through firewall, or internet etc.... just trying to get some more information.
jinma
Senior Member
 
Posts: 428
Joined: Thu Oct 28, 2004 10:13 pm

Postby Tim » Tue Mar 02, 2010 6:24 pm

After you exit the first ftp connection, use the 'pidin' command on QNX and make sure inetd is still running.

Tim
Tim
Senior Member
 
Posts: 1503
Joined: Wed Mar 10, 2004 12:28 am

Postby raohansikarao » Wed Mar 03, 2010 8:22 am

k thank u all , i got the solution
raohansikarao
Active Member
 
Posts: 34
Joined: Thu Feb 25, 2010 4:25 am

Postby jinma » Thu Mar 04, 2010 9:02 pm

it would be nice if you can post your solution/fix to help others with similar problem.
jinma
Senior Member
 
Posts: 428
Joined: Thu Oct 28, 2004 10:13 pm


Return to QNX6 - Applications

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests