View topic - 4.25 - Booting without video strangeness

4.25 - Booting without video strangeness

For the old QNX2 and QNX4 RTOS

4.25 - Booting without video strangeness

Postby sjordan » Fri Feb 16, 2007 12:38 pm

I'm trying to boot QNX 4.25e without a video card. I have created a .boot and .sysinit which allow me to boot up without a screen or keyboard, then log in via a serial port.

The board is a Diamond systems Elektra, which is a PC/104 board with a separate video card on the PC104 stack.

All works well, until I physically remove the video card from the system. Then , the boot loader crashes with an error message about a CRC error in Proc32.

I have tried another CPU board, and another flash disk without success, so it isn't hardware failure. I have tried the flash disk in an ordinary PC without video and it works fine, so I'm doing the right thing.

What makes this a little unusual is that the PC104 card is designed to run without video. It has a mode where the console is redirected to a serial port to allow you to get into the BIOS without video or a keyboard. It works OK when the video card is attached. I have tried turning it off on the grounds that it may conflict with the QNX boot loader, but if I have neither redirection nor a video card the system beeps three times then hangs completely.

The only explanation I can come up with is that removing the video card is somehow changing the memory map and preventing boot from working correctly. If this is case, what can I do to .boot to rectify it?

Cheers

Simon
sjordan
New Member
 
Posts: 1
Joined: Fri Feb 16, 2007 12:29 pm

RE: 4.25 - Booting without video strangeness

Postby mario » Fri Feb 16, 2007 1:20 pm

Look at "boot" argument there is a NO-VIDEO. option Never used it.
mario
QNX Master
 
Posts: 4132
Joined: Sun Sep 01, 2002 1:04 am


Return to QNX2 and QNX4

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest