View topic - QNX4 Photon PCI-E (actual) supported graphics chipsets?

QNX4 Photon PCI-E (actual) supported graphics chipsets?

For the old QNX2 and QNX4 RTOS

QNX4 Photon PCI-E (actual) supported graphics chipsets?

Postby Pilotek » Thu Jan 25, 2007 4:01 pm

Please, are there some actual (PCI-E cards or integrated on actual MB - Socket LGA775 or AM2) graphics chipsets that work (and you tried them or saw to work) with QNX4.25G/Photon 1.13/1.14?

Thank you.
Pilotek
Senior Member
 
Posts: 135
Joined: Thu Jan 25, 2007 3:52 pm

RE: QNX4 Photon PCI-E (actual) supported graphics chipsets?

Postby mario » Thu Jan 25, 2007 5:03 pm

Most will work in VESA mode.

Some intel chipset will be supported (Pg.i8X0), NVIDIA integrated graphic are no go, you can have better luck with ATI but not with the latest AM2 chipset.
mario
QNX Master
 
Posts: 4132
Joined: Sun Sep 01, 2002 1:04 am

RE: QNX4 Photon PCI-E (actual) supported graphics chipsets?

Postby Pilotek » Fri Jan 26, 2007 6:53 am

Thank you mario,

1) how can I force unsupported chipset card to work in VESA mode? Running ph with empty /ect/config/trap causes hang (black screen) on most unsupported graphic chipsets.

2) What is /etc/config/trap/crtsettings file for? Should I delete it too when trying to crttrap new graphics card?

Thanks.
Pilotek
Senior Member
 
Posts: 135
Joined: Thu Jan 25, 2007 3:52 pm

RE: QNX4 Photon PCI-E (actual) supported graphics chipsets?

Postby thue » Fri Jan 26, 2007 7:57 am

look at /qnx4/graphics/trappers/crttrap.list
you can edit it and remove entries where you are sure, you dont need them.

For VESA-Mode the entry vesabios.trap should be the right choice.
thue
Active Member
 
Posts: 33
Joined: Wed Dec 15, 2004 2:19 pm

RE: QNX4 Photon PCI-E (actual) supported graphics chipsets?

Postby Basil » Sun Jan 28, 2007 10:30 am

Ati Radeon X300 PCI-E work with Pg.radeon
Basil
New Member
 
Posts: 2
Joined: Sun Jan 28, 2007 10:27 am

RE: QNX4 Photon PCI-E (actual) supported graphics chipsets?

Postby Pilotek » Mon Jan 29, 2007 8:29 am

Thank you Basil. We are trying two PCI-E cards (ASUS and Sapphire) marked X300SE but no success. Maybe the problem is in difference between X300 and X300SE? Have you ever seen X300 working under QNX4/Photon?
Pilotek
Senior Member
 
Posts: 135
Joined: Thu Jan 25, 2007 3:52 pm


Return to QNX2 and QNX4

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests