View topic - ps -ef | grep io-audio

Page 1 of 1

ps -ef | grep io-audio

PostPosted: Mon Feb 20, 2012 5:07 pm
by sheran.vaz
Hi,

Here is the issue that i'm facing

when i execute "ps -ef" i'm able to get the list of running processes.

next when i try to execute
"ps -ef | grep io-audio" it gets hanged.

if i kill it pressing ctrl+c and then execute it. It works fine.
(Note: io-audio was listed "ps -ef" cmd was executed)

Can some one help me with this? (It happens for every first time after booting)

Regards
Sheran

Re: ps -ef | grep io-audio

PostPosted: Mon Feb 20, 2012 5:36 pm
by mario
Maybe ps -ef sends data to stderr so grep is waiting for ever for data on stdout, or it's not terminated by a \n

Try: "pidin | grep io-audio instead"

Most people use pidin instead of ps.

Re: ps -ef | grep io-audio

PostPosted: Mon Feb 20, 2012 7:39 pm
by sheran.vaz
will try as you suggested mario.

is it a common issue which everyone face while using "ps". how is it? that it wont happen with "pidin"

Re: ps -ef | grep io-audio

PostPosted: Tue Feb 21, 2012 4:54 pm
by mario
No idea I've never use ps ;-)

Re: ps -ef | grep io-audio

PostPosted: Fri Feb 24, 2012 5:26 pm
by sheran.vaz
OK, Can anyone provide more inputs on this regard?

Re: ps -ef | grep io-audio

PostPosted: Tue Feb 28, 2012 8:55 pm
by maschoen
I run "ps -ef | grep io-audio" on a QNX 6.3.2 system (it's what I have access to right now) and it works fine.
I can try it on a QNX 6.5 system later if you ask. I suspect some local problem on your system.