Eclipse can't show japanese character

bridged with qnx.development_tools
Post Reply
asmart

Eclipse can't show japanese character

Post by asmart » Wed May 10, 2006 10:00 am

In QNX 6.3 SP2 of Japanese Windows host, the eclipse can't show
japanese character of source codes. In
Eclipse->window->Preferences->Editors->Text file
encoding, does not show MS932.

However uninstall SP2 (e.g. rollback to pure QNX 6.3.0), the eclipse
can show japanese character of source codes. Besides, the
Preferences->Editors->Text file encoding shows MS932!

I checked that the system locate and user locate both set to japan.

I think it is a bug for QNX 6.3 SP2.

Does anyone know where have patch or workround?

Chris Herborth

Re: Eclipse can't show japanese character

Post by Chris Herborth » Thu May 11, 2006 7:46 pm

asmart wrote:
In QNX 6.3 SP2 of Japanese Windows host, the eclipse can't show
japanese character of source codes. In
Eclipse->window->Preferences->Editors->Text file
encoding, does not show MS932.
[...]
Does anyone know where have patch or workround?
MS932 doesn't show up in my list either (not surprising, as I don't have
Japanese support installed in XP); I'm not sure where Eclipse gets the
list of "valid" encodings for that drop-down.

Is it possible for you to work with UTF-8 source files instead of MS932?

--
Chris Herborth (cherborth@qnx.com) - Senior Zombiologist and Tech Writer
Never send a monster to do the work of an evil scientist.
Monthly QNX newsletter - http://www.qnx.com/news/forms/newsletter.html

Ryan Mansfield

Re: Eclipse can't show japanese character

Post by Ryan Mansfield » Tue May 16, 2006 11:46 pm

asmart wrote:
In QNX 6.3 SP2 of Japanese Windows host, the eclipse can't show
japanese character of source codes. In
Eclipse->window->Preferences->Editors->Text file
encoding, does not show MS932.

However uninstall SP2 (e.g. rollback to pure QNX 6.3.0), the eclipse
can show japanese character of source codes. Besides, the
Preferences->Editors->Text file encoding shows MS932!

I checked that the system locate and user locate both set to japan.

I think it is a bug for QNX 6.3 SP2.

Does anyone know where have patch or workround?
Download and install the Multi-Language (ML) JRE from java.sun.com.

Regards,

Ryan Mansfield

h94sir

Re: Eclipse can't show japanese character

Post by h94sir » Fri May 19, 2006 3:59 am

Ryan Mansfieldwrote:
asmart wrote:
In QNX 6.3 SP2 of Japanese Windows host, the eclipse can't show
japanese character of source codes. In
Eclipse->window->Preferences->Editors->Text file
encoding, does not show MS932.

However uninstall SP2 (e.g. rollback to pure QNX 6.3.0), the
eclipse
can show japanese character of source codes. Besides, the
Preferences->Editors->Text file encoding shows MS932!

I checked that the system locate and user locate both set to japan.

I think it is a bug for QNX 6.3 SP2.

Does anyone know where have patch or workround?


Download and install the Multi-Language (ML) JRE from java.sun.com.
Regards,

Ryan Mansfield[/quote:e728e6344d]

Hi-

I have tried the following several environments:
1. Windows XP(Chinese) +QNX IDE(only with SP1)

-->It is unable to show
Japanese characters.

2. Windows XP(Chinese) +QNX IDE(with SP1+SP2)
 [color=blue:e728e6344d][b:e728e6344d]-->It is unable to show
Japanese characters. [/b:e728e6344d][/color:e728e6344d]

3. Windows XP(Chinese) +QNX IDE(only with SP1) +JRE
(j2re-1_4_2_11-windows-i586-p):
[color=blue:e728e6344d][b:e728e6344d]-->It is unable to show
Japanese characters. [/b:e728e6344d][/color:e728e6344d]
4. Windows XP(Chinese) +QNX IDE(with SP1+SP2) +JRE
(j2re-1_4_2_11-windows-i586-p)
[color=blue:e728e6344d][b:e728e6344d]-->It is unable to show
Japanese characters.[/b:e728e6344d][/color:e728e6344d]

5. Windows 2000 Server(Japanese) +QNX IDE(only with SP1)
 [color=blue:e728e6344d][b:e728e6344d]-->It can show Japanese
characters. [/b:e728e6344d][/color:e728e6344d]
[color=red:e728e6344d]Note: If change MS932(default) into other
fonts (ex.UTF-8),it will unable to show Japanese characters.
[/color:e728e6344d]
6. Windows 2000 Server(Japanese) +QNX IDE(with SP1+SP2)
 [color=blue:e728e6344d][b:e728e6344d]-->It is unable to show
Japanese characters.[/b:e728e6344d][/color:e728e6344d]
7. Windows 2000 Server(Japanese) +QNX IDE(with SP1+SP2) +JRE
(j2re-1_4_2_11-windows-i586-p)
[color=blue:e728e6344d][b:e728e6344d]-->It is unable to show
Japanese characters.[/b:e728e6344d][/color:e728e6344d]

Has someone met this problem and solve it ?
Thank you for your help.

Post Reply

Return to “qnx.development_tools”