Eclipse failure

bridged with qnx.development_tools
Post Reply
Ronan Kennelly

Eclipse failure

Post by Ronan Kennelly » Fri May 27, 2005 1:18 pm

Hi,

My IDE (QNX 6.3.0, IDE V2.2.0)seems to have lost a path or a library
when I changed my rc.local file to allow automatic logons and then later
chose the log-off option from the shutdown menu.
The IDE simply failed when reopened and will not build current projects
or allow me to create new ones. Many of the buttons do not respond. I
have restarted the PC and checked the paths that I am aware of and
removed the auto log-in, but all to no avail.
Has anybody encountered similar behaviour or could someone suggest a
possible fix?

Sample Failures and accompanying messages:

1.Create new QNX C project (message: project cannot be created.
Reason:invalid CDTProject extension)
2. Debug a current project.(Exception occurred during launch. Reason:
source locator does not exist:
org.eclipse.cdt.debug.ui.DefaultSourceLocator)
3. Click on the project properties (message: "no property pages for ...)

Best regards,
Ronan K

Ronan Kennelly

Re: Eclipse failure

Post by Ronan Kennelly » Fri May 27, 2005 1:43 pm

Ronan Kennelly wrote:
Hi,

My IDE (QNX 6.3.0, IDE V2.2.0)seems to have lost a path or a library
when I changed my rc.local file to allow automatic logons and then later
chose the log-off option from the shutdown menu.
The IDE simply failed when reopened and will not build current projects
or allow me to create new ones. Many of the buttons do not respond. I
have restarted the PC and checked the paths that I am aware of and
removed the auto log-in, but all to no avail.
Has anybody encountered similar behaviour or could someone suggest a
possible fix?

Sample Failures and accompanying messages:

1.Create new QNX C project (message: project cannot be created.
Reason:invalid CDTProject extension)
2. Debug a current project.(Exception occurred during launch. Reason:
source locator does not exist:
org.eclipse.cdt.debug.ui.DefaultSourceLocator)
3. Click on the project properties (message: "no property pages for ...)

Best regards,
Ronan K
I've found an old post from David Gibbs (26-11-04)that gives a workaround:
<exit IDE>
mv workspace workspace_old
<start IDE>
<recreate projects and copy files in from old workspace>

Still don't know what caused the problem however...

Evan Hillas

Re: Eclipse failure

Post by Evan Hillas » Fri May 27, 2005 10:25 pm

Ronan Kennelly wrote:
I've found an old post from David Gibbs (26-11-04)that gives a workaround:
exit IDE
mv workspace workspace_old
start IDE
recreate projects and copy files in from old workspace
Yep, excellent rescue feature imho. :)

Still don't know what caused the problem however...
The usual teething problems I guess ... got to remember how new this all is and it's no simple editor-compiler either.


Evan

Post Reply

Return to “qnx.development_tools”