More dual Monitor Woes (QNX 6)

bridged with qdn.public.qnxrtp.photon
Post Reply
Carey L. Duran

More dual Monitor Woes (QNX 6)

Post by Carey L. Duran » Tue Oct 14, 2003 11:15 am

I'm trying to get dual monitors set up in QNX 4 (for legacy support,
I'll also be asking this for QNX 6)

I have two Radeon 7000 boards and my graphics-modes uses:

io-graphics -g1024x768x32 -dldevg-vesabios.so -I0
-d0x1002,0x5159;io-graphics -g1024x768x32 -o1024,0 -dldevg-vesabios.so
-I1 -d0x1002,0x5159;#1024,768,32,100,0D,dual_vesa - unaccelerated driver
for VESA 2.00 compliant adapters

Now when I first start photon only one screen comes up. If I switch to
another mode and switch back the second screen comes up but the first
screen doesn't seem to be able to display HTML widgets (i.e. helpviewer
window is blank on one screen but not the other.

Any pointers or suggestions at all?

Carey

Carey L. Duran

Re: More dual Monitor Woes (QNX 6)

Post by Carey L. Duran » Tue Oct 14, 2003 2:58 pm

I'm using 6.2.1B

I've tried this line:
io-graphics -g1024x768x32 -dldevg-radeon.so -I0 -d0x1002,0x5159
-R60;io-graphics -g1024x768x32 -o1024,0 -dldevg-radeon.so -I1
-d0x1002,0x5159 -R60;#1024,768,32,100,0CBDr,dual_radeon - ATI Radeon

But without success. At least the VESA one worked after being switched
out and back in.

Carey

Michael Van Reenen wrote:
Which version of QNX6 are you using?

Have you tried using the Radeon driver (devg-radeon.so) instead
of devg-vesabios.so?


Carey L. Duran <cduran@harscotrack.com> wrote:

I'm trying to get dual monitors set up in QNX 4 (for legacy support,
I'll also be asking this for QNX 6)


I have two Radeon 7000 boards and my graphics-modes uses:


io-graphics -g1024x768x32 -dldevg-vesabios.so -I0
-d0x1002,0x5159;io-graphics -g1024x768x32 -o1024,0 -dldevg-vesabios.so
-I1 -d0x1002,0x5159;#1024,768,32,100,0D,dual_vesa - unaccelerated driver
for VESA 2.00 compliant adapters


Now when I first start photon only one screen comes up. If I switch to
another mode and switch back the second screen comes up but the first
screen doesn't seem to be able to display HTML widgets (i.e. helpviewer
window is blank on one screen but not the other.


Any pointers or suggestions at all?


Carey

Michael Van Reenen

Re: More dual Monitor Woes (QNX 6)

Post by Michael Van Reenen » Tue Oct 14, 2003 3:16 pm

Which version of QNX6 are you using?

Have you tried using the Radeon driver (devg-radeon.so) instead
of devg-vesabios.so?


Carey L. Duran <cduran@harscotrack.com> wrote:
I'm trying to get dual monitors set up in QNX 4 (for legacy support,
I'll also be asking this for QNX 6)

I have two Radeon 7000 boards and my graphics-modes uses:

io-graphics -g1024x768x32 -dldevg-vesabios.so -I0
-d0x1002,0x5159;io-graphics -g1024x768x32 -o1024,0 -dldevg-vesabios.so
-I1 -d0x1002,0x5159;#1024,768,32,100,0D,dual_vesa - unaccelerated driver
for VESA 2.00 compliant adapters

Now when I first start photon only one screen comes up. If I switch to
another mode and switch back the second screen comes up but the first
screen doesn't seem to be able to display HTML widgets (i.e. helpviewer
window is blank on one screen but not the other.

Any pointers or suggestions at all?

Carey

Carey L. Duran

Re: More dual Monitor Woes (QNX 6)

Post by Carey L. Duran » Tue Oct 14, 2003 3:23 pm

That fixed it so that the VESA drivers come up correctly when the
machine is powered up.

Thank you Very Much!

As an aside, the Radeon drivers still don't work and the helpviewer
still doesn't work on the primary screen.

Carey

Michael Van Reenen wrote:
Can you try to export the following environment variable before starting
io-graphics:

export PHFONT_USE_EXTERNAL=1


There may be a problem with io-graphics starting its internal font
server on the secondary card. Check 'sloginfo' for any error messages.



Carey L. Duran <cduran@harscotrack.com> wrote:

I'm using 6.2.1B


I've tried this line:
io-graphics -g1024x768x32 -dldevg-radeon.so -I0 -d0x1002,0x5159
-R60;io-graphics -g1024x768x32 -o1024,0 -dldevg-radeon.so -I1
-d0x1002,0x5159 -R60;#1024,768,32,100,0CBDr,dual_radeon - ATI Radeon


But without success. At least the VESA one worked after being switched
out and back in.


Carey


Michael Van Reenen wrote:

Which version of QNX6 are you using?

Have you tried using the Radeon driver (devg-radeon.so) instead
of devg-vesabios.so?


Carey L. Duran <cduran@harscotrack.com> wrote:


I'm trying to get dual monitors set up in QNX 4 (for legacy support,
I'll also be asking this for QNX 6)


I have two Radeon 7000 boards and my graphics-modes uses:


io-graphics -g1024x768x32 -dldevg-vesabios.so -I0
-d0x1002,0x5159;io-graphics -g1024x768x32 -o1024,0 -dldevg-vesabios.so
-I1 -d0x1002,0x5159;#1024,768,32,100,0D,dual_vesa - unaccelerated driver
for VESA 2.00 compliant adapters


Now when I first start photon only one screen comes up. If I switch to
another mode and switch back the second screen comes up but the first
screen doesn't seem to be able to display HTML widgets (i.e. helpviewer
window is blank on one screen but not the other.


Any pointers or suggestions at all?


Carey



Michael Van Reenen

Re: More dual Monitor Woes (QNX 6)

Post by Michael Van Reenen » Tue Oct 14, 2003 7:10 pm

Can you try to export the following environment variable before starting
io-graphics:

export PHFONT_USE_EXTERNAL=1


There may be a problem with io-graphics starting its internal font
server on the secondary card. Check 'sloginfo' for any error messages.



Carey L. Duran <cduran@harscotrack.com> wrote:
I'm using 6.2.1B

I've tried this line:
io-graphics -g1024x768x32 -dldevg-radeon.so -I0 -d0x1002,0x5159
-R60;io-graphics -g1024x768x32 -o1024,0 -dldevg-radeon.so -I1
-d0x1002,0x5159 -R60;#1024,768,32,100,0CBDr,dual_radeon - ATI Radeon

But without success. At least the VESA one worked after being switched
out and back in.

Carey

Michael Van Reenen wrote:
Which version of QNX6 are you using?

Have you tried using the Radeon driver (devg-radeon.so) instead
of devg-vesabios.so?


Carey L. Duran <cduran@harscotrack.com> wrote:

I'm trying to get dual monitors set up in QNX 4 (for legacy support,
I'll also be asking this for QNX 6)


I have two Radeon 7000 boards and my graphics-modes uses:


io-graphics -g1024x768x32 -dldevg-vesabios.so -I0
-d0x1002,0x5159;io-graphics -g1024x768x32 -o1024,0 -dldevg-vesabios.so
-I1 -d0x1002,0x5159;#1024,768,32,100,0D,dual_vesa - unaccelerated driver
for VESA 2.00 compliant adapters


Now when I first start photon only one screen comes up. If I switch to
another mode and switch back the second screen comes up but the first
screen doesn't seem to be able to display HTML widgets (i.e. helpviewer
window is blank on one screen but not the other.


Any pointers or suggestions at all?


Carey

Johan Björk

Re: More dual Monitor Woes (QNX 6)

Post by Johan Björk » Sun Oct 19, 2003 8:44 am

Carey L. Duran wrote:
That fixed it so that the VESA drivers come up correctly when the
machine is powered up.

Thank you Very Much!

As an aside, the Radeon drivers still don't work and the helpviewer
still doesn't work on the primary screen.

Carey

Michael Van Reenen wrote:

Can you try to export the following environment variable before
starting io-graphics:

export PHFONT_USE_EXTERNAL=1


There may be a problem with io-graphics starting its internal font
server on the secondary card. Check 'sloginfo' for any error messages.


Carey L. Duran <cduran@harscotrack.com> wrote:

I'm using 6.2.1B


I've tried this line:
io-graphics -g1024x768x32 -dldevg-radeon.so -I0 -d0x1002,0x5159
-R60;io-graphics -g1024x768x32 -o1024,0 -dldevg-radeon.so -I1
-d0x1002,0x5159 -R60;#1024,768,32,100,0CBDr,dual_radeon - ATI Radeon


But without success. At least the VESA one worked after being
switched out and back in.


Carey


Michael Van Reenen wrote:

Which version of QNX6 are you using?

Have you tried using the Radeon driver (devg-radeon.so) instead
of devg-vesabios.so?


Carey L. Duran <cduran@harscotrack.com> wrote:


I'm trying to get dual monitors set up in QNX 4 (for legacy
support, I'll also be asking this for QNX 6)


I have two Radeon 7000 boards and my graphics-modes uses:


io-graphics -g1024x768x32 -dldevg-vesabios.so -I0
-d0x1002,0x5159;io-graphics -g1024x768x32 -o1024,0
-dldevg-vesabios.so -I1
-d0x1002,0x5159;#1024,768,32,100,0D,dual_vesa - unaccelerated
driver for VESA 2.00 compliant adapters


Now when I first start photon only one screen comes up. If I switch to
another mode and switch back the second screen comes up but the
first screen doesn't seem to be able to display HTML widgets (i.e.
helpviewer window is blank on one screen but not the other.


Any pointers or suggestions at all?


Carey





Hi

the problem with helpviewer/voyager etc not working, is that they use
PtOSContainers for their data (offscreen dubblebuffering), and that does
not currently work with multiple monitors.
I suspect this is one of the reasons that multimonitors arn't supported
by QSSL, You should be able to get this working by hacking the
executable (vserver/vserver.file) using spatch to use PtContainer
instead of PtOSContainer.
Also there is a option in voyager preferences to make the PtWebClient
widget not use doublebuffering.
/Johan Björk

Post Reply

Return to “qdn.public.qnxrtp.photon”